Güvenli alan uygulamasını hayata geçiriyoruz.

Bildiğiniz gibi 21 eylül pazartesi günü itibariyle anasınıfı ve 1. Sınıflarımızda yüzyüze eğitime başlıyoruz.

Bizler okul yönetimi olarak bakanlığımızın okulum temiz projesi kapsamında tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Covid 19 riskini okulumuzdan öğretmen, öğrenci ve velilerimizden uzak tutmak için yeni bir uygulamayı hayata geçireceğiz.

Hayat eve sığar programı üzerinden güvenli alan uygulamasını okulumuza kuruyoruz.

Bu uygulama sayesinde telefonlara okutulan bir kare kod ile okulumuzun riskli olup olmadığı görülebilecek. Okulumuza gelen ziyaretçiler girişe astığımız kare kodu okutarak binaya giriş yapabilecekler. Daha sonra binada o an kaç kişi olduğu ve içeridekiler arasında covid 19 açısından riskli insan olup olmadığı bilgisine ulaşacağız. Okulda olan kişiler arasında pozitif vaka ya da temaslı kişi var ise bizler bunu göreceğiz. Böylelikle Sağlık Bakanlığı'nın filyasyon süreci daha hızlı gerçekleşecek.

Projemizin diğer ayağı da öğrencilerimizi takip ettiğimiz sistem olacak.

Bunun için sizlerin yapması gereken şey öğrencimiz için hes kodu oluşturup öğretmeninizle paylaşmanız. Peki hes kodu nasıl oluşturulur.

HES kodu 2 farklı şekilde alınabiliyor. İlk olarak Hayat eve sığar uygulamasını cep telefonumuza yüklüyoruz.

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilebilir ardından da "HES kodlarım" bölümüne tıklanarak kod alınabilir.

Anne ve babalar kendileri için hes kodu oluşturduktan sonra aynı ekranda çocuklarım için butonunu tıklayarak öğrencimiz için hes kodu oluşturup kodu ve karekodu öğretmeninizle paylaşıyorsunuz. Sonrasında bizler öğrenci yoklama listesinden hergün her öğrencinin hes kodunu sorgulayarak ailesinde pozitif vaka ve temaslı olup olmadığını göreceğiz. Riskli öğrencilerimizin ailelerine ulaşarak okula göndermemelerini rica edeceğiz.

Böylelikle covid 19 riskini okulumuzda minumum seviyeye indireceğiz.

Lütfen sizler de sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyunuz.

Çocuklarımızı hijyen  maske ve sosyal mesafe kurallarına uyma noktasında bilinçlendirelim.

Sağlıklı günlerde okulumuzda buluşmak dileğiyle..